Moda sostenible

Què és la moda sostenible?

Actualment, la indústria tèxtil és la segona indústria més contaminant del planeta, generant el 20% dels tòxics evocats al medi ambient i el 10% de les emissions de CO₂ global. A més a més, cada cop consumim a més velocitat, més barat i de més baixa qualitat, sobretot degut al Fast Fashion.

 

Això, fa que es gastin més recursos naturals dels que el planeta pot proporcionar, i a més a més, genera feines molt precàries. També es produeixen molts residus, tant en el procés de fabricació, com quan llencem la peça al contenidor, acumulant-se en evocadors, en piles i piles, contaminant la terra i l’aigua.

Image from the sustainable & ethical Spanish brand Maria Malo

Per fabricar la roba, també es necessita moltíssima aigua i molta queda contaminada, ja sigui per tints, pesticides, tractaments, etc. Fent que es contamini la terra, rius, mars i oceans, afectant els ecosistemes i els

éssers vius. 

 

A més a més, també consumeix molta energia, generant CO₂, i altres gasos d’efecte hivernacle, ja sigui en la producció, el transport, etc. Provocant més escalfament global i en conseqüència el Canvi Climàtic. 

En què consisteix la moda sostenible?

La moda sostenible sorgeix de la necessitat de canviar aquest model lineal i apostar per un model més circular. Que tingui en compte tots els impactes, tant mediambientals com socials, a l’hora de fabricar una peça, i en tots els seus processos i vida: cultiu de les matèries, teixits, fabricació, estalvi d’energia, disseny responsable, packaging, transport, qualitat del producte, durabilitat, drets laborals, consum i ús, final de vida del producte, etc.

La moda sostenible crea productes amb menys o el mínim impacte ambiental, socialment responsables i amb la garantia d’estar produïts en condicions laborals dignes i justes.

Fashion Revolution: Associació que treballa per una moda més justa, ètica, socialment i mediambientalment més responsable.

Així doncs, conscienciar-nos d’un consum més responsable, de més valor i qualitat, i apostar per marques i empreses amb un model més sostenible, ètic i socialment responsable, és fonamental per la millora del planeta i la societat. I així també, poder seguir disfrutant de la roba que més ens agrada i fa sentir bé. Comencem juntes?

Carla Amat

No hi ha comentaris

Desa un comentari