Armari Càpsula

Crea el teu armari càpsula perfecte

Qui ha dit alguna vegada: No tinc res per posar-me! …quan tens l’armari ple de roba. Totes oi? I perquè ens passa això? Moltes vegades se’ns acumula la roba a l’armari, ja sigui: perquè hem comprat més del que necessitàvem en unes super rebaixes (i després no ens ho posem); ho hem comprat perquè és la tendència del moment (i en realitat no ens agrada, o passa de moda al cap de poc); perquè ho necessitàvem ja (i hem comprat el primer que hem trobat); o simplement, perquè hem canviat d’estil de vestir.

 

Doncs la solució perquè això no ens passi, és tenir un armari càpsula de temporada. I tranquil·la, perquè no és difícil i a més a més, és divertit! Només necessitarem una mica de temps per organitzar l’armari, i deixar aquelles peces que ens agradin, encaixin en el nostre estil de vida i puguem combinar fàcilment. El teu armari t’encantarà!

Image from the australian brand with ethical practices ROWIE the label

Un bon moment per fer-ho, és quan canviem de temporada (com per exemple ara, que passem d’hivern a primavera-estiu) o de vegades, quan hi ha algun canvi important a la nostra vida. Com per exemple, començar o acabar el curs a la uni, començar a treballar, canviar de feina, o algun canvi personal important. Els canvis sempre van bé!

 

Aquí van doncs, els 3 passos per aconseguir crear el teu armari càpsula perfecte:

Pas 1: Inspiració

Començar i trobar el moment per començar, potser és el més difícil. Una manera de començar a inspirar-te i agafar ganes i motivació, és fer un tablero al Pinterest amb diferents idees, looks i estils que t’agradin i t’encaixin. De vegades, va molt bé fer com una pluja d’idees i inspiració per veure una mica quin estil ens agrada, comparar-ho amb les peces que tenim a l’armari, el nostre lifestyle, etc.

 

Si no tens Pinterest, l’has de provar, és súper xulo!  Podràs pinejar i guardar tot allò que t’agradi en diferents tableros, com si fos un plafó de suro.

Pinterest Board: Spring Wardrobe Inspiration

Pas 2: Dividir en piles

Ara que ja ens hem inspirat i agafat ganes de començar, és moment de passar a l’acció. Posa la música que més t’agradi i a organitzar! 

 

Es tracta d’anar traient i revisant peça per peça de l’armari i dividir-les en 4 piles: 

 

  • Pila LOVE: Peces que t’agraden i utilitzes.
  • Pila NEXT SEASON: Peces que hem de guardar per la temporada següent (per exemple els jerseis més gruixuts d’hivern o els abrics)
  • Pila GIVE: Peces que no t’agraden o no et poses mai, però que estan en bon estat.
  • Pila RECYCLE: Peces que estan fetes malbé o són molt velles i hem de llançar.

 

Hem d’agafar cada peça i decidir en quina pila va. Sobretot, hem de pensar si realment ens agrada i si ho fem servir, perquè si no, és quan acumulem i acumulem, i no sabem ven bé què tenim. Si si, et sentiràs com la Marie Kondo!

La pila LOVE (roba que ens agrada i ens posem, la del nostre dia a dia) serà la que tornarem a posar a l’armari de forma visible i fàcil d’agafar. Deixa-la separada i després hi tornem al Pas 3. 

 

La pila NEXT SEASON (peces que hem de guardar per la temporada següent) l’hem de guardar en un lloc que ens en recordem i ben organitzat. Així, la temporada següent, serà un moment agafar-ho i recol·locar-ho a l’armari. 

 

Amb la pila GIVE (peces que no ens agraden i no ens posem mai) podem fer diverses coses!

La podem posar en una bossa i portar als contenidors de roba i calçat, els quals es trien i es destinen a entitats socials.

També podem donar algunes peces a alguna germana, amiga o familiar que li agradin, o organitzar un mini mercat d’intercanvi amb les teves amigues. Pot ser molt divertit!

Una altra opció, és vendre alguna peça en apps com Wallapop o Vinted. L’objectiu és donar una segona vida a la roba!

 

I per acabar, la pila RECYCLE (peces que estan fetes malbé i no es poden aprofitar) l’haurem de portar a un contenidor de roba o a un punt verd. La roba es tria i molta es pot reciclar!

Pas 3: Combinar i organitzar

Un cop tinguem les piles organitzades, ens hem de concentrar en la pila LOVE: roba que ens agrada i utilitzem. Ara ve el moment més creatiu! Es tracta de dividir-ho per pantalons, samarretes, camises, jaquetes… i anar provant diferents combinacions, outfits i jugant amb diferents complements. T’has de deixar anar!

Si vols, et pots inspirar en el tablero que has creat al Pinterest i buscar algunes idees més que et puguin inspirar i ajudar.  

 

Fent això, veurem moltes maneres de combinar la roba que ja tenim i de treure-li tot el partit. D’aquesta manera, també veurem clar, si ens fa falta alguna cosa. Els experts en armaris càpsula, recomanen tenir un armari d’unes 30 peces, amb peces que ens agradin, siguin versàtils, pràctiques i combinables.

Image from the australian brand with ethical practices ROWIE the label. Porto Knit Cornflower

Si veiem que ens fa falta alguna cosa – per exemple, uns pantalons per anar amb aquella camisa i jaqueta que tant t’agraden, i no tens res per combinar-les – Doncs ara, quan anem a comprar ja tindrem clar el que necessitem. Serà súper pràctic i no comprarem més del que necessitem o per impuls.

 

La roba té molt impacte en el medi ambient (consum d’aigua i recursos naturals, emissions de CO₂, consum d’energia, residus, etc.) i és la segona indústria més contaminant. Si comprem menys i millor, també estarem ajudant al planeta!

A l’hora de col·locar-ho a l’armari, ho haurem de posar tot de forma visible i fàcil d’agafar, i organitzar-ho com ens sigui més pràctic: per tipus de peces, per colors, per combinacions… Com et vagi més bé i et sigui més pràctic pel teu dia a dia! A més a més, ja veuràs que al matí triaràs la roba molt més fàcilment, perquè veuràs clar el que tens i sabràs com combinar-ho.

Seguint aquests 3 passos, podràs aconseguir crear el teu armari càpsula perfecte.

Carla Amat

No hi ha comentaris

Desa un comentari