Fruit shopping

Com comprar fruita i verdura de forma més sostenible

Quan anem a comprar fruita o verdura, sempre acabem amb un munt de bosses de plàstic que acabem llençant a l’arribar a casa. No fer servir bosses de plàstic d’un sol ús i ajudar al medi ambient quan anem a la fruiteria, és molt fàcil i súper pràctic, fent servir bosses reutilitzables. 

Una molt bona opció, és fer servir bosses com les Bolseta, unes bosses de malla reutilitzables, fetes a Barcelona de forma ètica, per persones amb risc l’exclusió social. Són molt duradores, es poden rentar fàcilment i es poden reciclar al contenidor groc. Ja veuràs, són super pràctiques! Si t’agraden més en negre, també pots trobar les bosses Bitsy Bags. 

Bosses Bolseta

Sabies que al món es consumeixen uns 10 milions de bosses de plàstic per minut,i només les fem servir una mitjana de 12 minuts? Moltes acaben contaminant mars i oceans i sent un gran problema pel medi ambient.

També és important intentar comprar de temporada i de proximitat, ja que així, es redueixen les emissions de CO₂ sobretot en el transport. Ah, i comprar el que necessitem, de vegades comprem massa i se’ns acabava fent malbé i ho hem de llençar. 

Un cop ja tinguem totes les fruites i verdures dins les bosses, ho podem posar tot en una shopping bag, n’hi ha de molt guais i també evitarem fer servir bosses d’un sol ús. 

 

Així doncs, amb aquests petits consells, anar a la fruiteria serà súper sostenible! Som-hi?

Carla Amat

Model: Marlí Morros
Fotografia: Sara Esquerra Dot
Agraïments: Fruiteria l’hort de l’avi, Igualada
No hi ha comentaris

Desa un comentari