FRIDAYS FOR FUTURE

Joves pel clima

#FridaysForFuture és un moviment que va començar l’agost del 2018 quan @Greta Thunberg, una noia de 15 anys, va decidir no assistir a l’escola els divendres, per anar davant del Parlament del seu país, a Estocolm (Suècia), per protestar per la falta d’accions i mesures per combatre el Canvi Climàtic. 

 

Concretament, la Greta demanava que Suècia complís amb l’Acord de París, un acord internacional per frenar el Canvi Climàtic. 

En publicar a les xarxes socials, el que ella estava fent i perquè ho estava fent, es va escampar per tot el món i es va fer viral. 

@GretaThunberg by Anders Hellberg

A partir d’aquí, la Greta es va seguir manifestant cada divendres, i de seguida, més gent s’hi va unir, sobretot joves i nens. El moviment es va expandir per ciutats d’arreu d’Europa i del món, amb el nom de Fridays For Future i amb la finalitat de frenar el Canvi Climàtic global. La primera que es va fer a Catalunya i Espanya va ser a Girona.

Seguint la protesta de Greta, #FridaysforFuture demana als governs que facin accions per aturar el Canvi Climàtic, la contaminació i també conscienciar de la magnitud del problema.

 

Sobretot, es demana que la temperatura global no augmenti més d’1,5º ja que sinó, l’escalfament global pot tenir conseqüències molt greus i ser irreversibles. Si la temperatura augmenta més, en els pitjors dels casos 5-6º si no fem res per aturar-ho, pot ser catastròfic i posar en greu perill la vida a la Terra.

#FridaysForFuture representa un moviment juvenil contra el Canvi Climàtic. Cada divendres es fan manifestacions i vagues Fridays for Future en moltes ciutats importants, on s’hi sumen joves i gent de totes les edats, demanant accions i mesures per aturar la Crisi Climàtica. 

 

Si vols saber-ne més o formar-ne part, visita fridaysforfuture.org o segueix-los a Instgram @fridaysforfuture i troba el que tens més a prop teu, com per exemple fridaysforfuture.bcn

 

El futur del planeta i el nostre, està a les nostres mans i cada petita acció compta. Com va dir la Greta en el discurs de la ONU, no ets mai massa petita per fer la diferència.

Carla Amat

No hi ha comentaris

Desa un comentari