FRIDAYS FOR FUTURE

Joves pel clima

#FridaysForFuture és un moviment que va començar l’agost del 2018 quan @Greta Thunberg, una noia de 15 anys, va decidir no assistir a l’escola els divendres, per anar davant del Parlament del seu país, a Estocolm (Suècia), per protestar per la falta d’accions i mesures per combatre el Canvi Climàtic. 

 

Concretament, la Greta demanava que Suècia complís amb l’Acord de París, un acord internacional per frenar el Canvi Climàtic. 

En publicar a les xarxes socials, el que ella estava fent i perquè ho estava fent, es va escampar per tot el món i es va fer viral. 

@GretaThunberg by Anders Hellberg

A partir d’aquí, la Greta es va seguir manifestant cada divendres, i de seguida, més gent s’hi va unir, sobretot joves i nens. El moviment es va expandir per ciutats d’arreu d’Europa i del món, amb el nom de Fridays For Future i amb la finalitat de frenar el Canvi Climàtic global. La primera que es va fer a Catalunya i Espanya va ser a Girona.

Seguint la protesta de Greta, #FridaysforFuture demana als governs que facin accions per aturar el Canvi Climàtic, la contaminació i també conscienciar de la magnitud del problema.

 

Sobretot, es demana que la temperatura global no augmenti més d’1,5º ja que sinó, l’escalfament global pot tenir conseqüències molt greus i ser irreversibles. Si la temperatura augmenta més, en els pitjors dels casos 5-6º si no fem res per aturar-ho, pot ser catastròfic i posar en greu perill la vida a la Terra.

#FridaysForFuture representa un moviment juvenil contra el Canvi Climàtic. Cada divendres es fan manifestacions i vagues Fridays for Future en moltes ciutats importants, on s’hi sumen joves i gent de totes les edats, demanant accions i mesures per aturar la Crisi Climàtica. 

 

Si vols saber-ne més o formar-ne part, visita fridaysforfuture.org o segueix-los a Instgram @fridaysforfuture i troba el que tens més a prop teu, com per exemple fridaysforfuture.bcn

 

El futur del planeta i el nostre, està a les nostres mans i cada petita acció compta. Com va dir la Greta en el discurs de la ONU, no ets mai massa petita per fer la diferència.

Imatges: Unsplash
Fonts: fridaysforfuture.org

by Carla

No hi ha comentaris

Desa un comentari