Esquiar sostenible

Tips per anar a esquiar de forma més sostenible

El canvi climàtic també està afectant les estacions d’esquí (altes temperatures, manca de neu, irregularitats en el clima, etc.) i també és una activitat que té un gran impacte ambiental. Tant si ja ets una experta esquiant, com si estàs començant, aquí tens alguns tips per anar a esquiar de forma més sostenible. I d’aquesta manera, contribuir a ajudar el medi ambient, mentre practiques la teva activitat preferida! Perquè posar el nostre granet de sorra per cuidar el medi ambient i així, poder seguir disfrutant dels esports de neu en un futur, està a les nostres mans. I perquè volem seguir practicant aquesta activitat, que ens agrada tant, però sense fer mal al planeta.

esquiar-sostenible-hydest-magazine
Image by @Emma.paillex

Tips per anar a esquiar de forma més sostenible

Aquestes són algunes coses que podem tenir en compte per anar a esquiar de forma més sostenible, i perquè aquesta activitat no tingui tant impacte en el medi ambient.

Compartir cotxe o anar en transport públic: Hem d’intentar evitar el màxim de cotxes. Així que, compartir cotxe amb els amics o la família, és una bona idea, i a més a més estalviem! I per evitar encara més l’ús del cotxe, actualment ja hi ha moltes estacions d’esquí a les quals s’hi pot accedir en transport públic: amb tren o amb un Ski bus. Guai oi?

Portar l’entrepà o snack embolicat amb un embolcall reutilitzable: En comptes d’utilitzar paper film, paper d’alumini o una bossa, per embolicar l’esmorzar o el dinar, utilitza un embolcall reutilizable. Com el Boc & Roll de Roll’eat. A més a més, és súper pràctic!

envoltorio-reutilizable-bocnroll-hydest-magazine
Boc'n Roll by Roll'eat

Portar la nostra ampolla d’aigua reutilitzable: I així, evitar l’ús d’ampolles de plàstic d’un sol ús. En trobaràs d’especials per practicar esport súper lleugeres i flexibles. Ideals per dur a la motxilla. Com les ampolles plegables i BPA free Nomader. 

botella-agua-reutilizable-plegable-nomader-hydest-magazine
Ampolla reutilitzable plegable Nomader

Respectar l’entorn: No llançar papers, plàstics, pinyols, peles de fruita, etc. Ah, i sempre reciclar! Si no hi ha opció, podem emportar-nos-ho en una bossa i llançar-ho quan vegem contenidors. També és molt important esquiar per les zones permeses i respectar la biodiversitat de l’entorn. 

Menjar de proximitat, de temporada i més opcions vegetals: Comprant o demanat al restaurant aliments i plats de proximitat i temporada, evitem que els aliments viatgin quilòmetres i quilòmetres (generant emissions i contaminació). Millora d’economia local i la conservació d’espècies autòctones. I a més a més, están molt boníssims!

Com ja sabem, a les zones de muntanya, trobem sobretot aliments d’origen animal. Però segur que podem escollir alguna opció vegetal, per reduir l’impacte ambiental del nostre plat, i que també sigui de la zona. 

Compartir roba d’esquí o material: amb els amics, la família, etc. Si per exemple és el teu primer cop esquiant, pots demanar la roba a una amiga. I si després segueixes esquiant i has de comprar la roba i el material, que sigui de qualitat, i així et duri molt temps.O pots comprar a marques sostenibles, com per exemple Picture Organic Clothing. Es xulíssima! Una altra opció és comprar de segona mà

ropa-esqui-sostenible-hydest-magazine
Ropa de esquí sostenible de Picture Organic Clothing

Dur la nostra tassa de cafè per emportar reutilitzable: A qui no li ve de gust una tassa de cafè amb llet o te calentó, després d’esquiar? Doncs per evitar els gots d’un sol ús (que normalment són de paper i plàstic), podem utilitzar la nostra pròpia tassa o got de cafè per emportar reutilitzable, com els gots Stojo. Ens encanten!

taza-cafe-reutilizable-stojo-hydest-magazine-
Stojo Cup

Sabies que… ja hi ha estacions d’esquí que funcionen amb energia renovable que produeixen elles mateixes? Amb plaques solars, energia eòlica, biomassa o energia hidràulica. Com per exemple, un telecadires solar. Guai oi? 

Tenint en compte aquests tips per anar a esquiar de forma sostenible, segur que ajudarem al medi ambient, a la vegada de seguir practicant el nostre esport preferit i gaudir de la muntanya!

Fem una baixada pel planeta?

hydest

by Carla

No hi ha comentaris

Desa un comentari