Entre horts i il·lustracions

Coneixem l’Estela de Vidaverdi

#GirlsLikeYou

Hem volgut conèixer l’Estela Delga, la creadora de Vidaverdi. Un projecte molt inspirador per animar i ajudar a persones a començar un hort (si, si, un hort!) i tenir una vida més sostenible. L’Estela és il·lustradora i dissenyadora gràfica, però al descobrir el món de l’horticultura, va acabar estudiant permacultura. Dues branques molt diferents, la il·lustració i l’horticultura, però que ha unit per crear aquest bonic i creatiu projecte. La coneixem una mica més?

entre-huertos-e-ilustraciones-vidaverdi-hydest-magazine

L’Estela fa cinc anys que comparteix continguts sobre horticultura i vida sostenible. Però fa un any, arran de deixar la seva feina com a dissenyadora gràfica a la ciutat, va voler crear un projecte alineat amb els seus valors, així que va crear Vidaverdi. Un projecte per animar i ajudar als altres a crear el seu hort i a dur una vida més respectuosa amb el planeta.

 

Ah, i juntament amb la seva parella, l’Adrià, van decidir anar a viure en una masia a la Garrotxa, rodejada de muntanyes i naturalesa. Allà practica permacultura i també crea les seves  il·lustracions (pst, són xulíssimes!), dissenya i crear continguts i eines, perquè aprenguem horticultura.

ilustraciones-entrevista-vidaverdi-hydest-magazine
estela-vidaverdi-hydest-magazine

L’Estela ens explica, dóna consells, tips… sobre com començar un hort sostenible ja sigui en un petit balcó, al jardí, o en un petit terreny. A més a més, també dóna consells sobre sostenibilitat, vida rural, permacultura, etc. I d’una manera súper natural, propera i molt rural!

 

La permacultura és un conjunt de pràctiques i de formes de pensar, per tal de crear una producció agrícola sostenible, eficient energèticament i respectuosa amb els éssers vius i la terra.
ilustracion-vidaverdi-entrevista-hydestmagazine
El mundo interior de Violeta by Vidaverdi
L’experiència de l’Estela vivint en una masia a la muntanya: “Quan vivíem a la ciutat teníem un hort llogat. Amb la meva parella, ens hi passàvem moltes hores i caps de setmana, perquè ens agradava molt. Va haver-hi un moment, en el que teníem dues opcions: fer un canvi de vida o seguir amb el mateix model de sempre. Aleshores, vam decidir començar la cerca i en pocs dies vam trobar aquesta masia on buscaven masovers. Dos anys enrere no hi hauria anat pas a viure a la muntanya. Però gràcies al curs de disseny en Permacultura, vaig aprendre molt sobre la vida rural i totes les meves pors van marxar. Viure aquí té un ritme diferent, més tranquil. En sortir de la feina vas a fora i escoltes els ocells, respires aire fresc, en comptes de trobar carrers sorollosos i plens d’aparadors de botigues on et volen vendre. Si tens un mal dia, hi ha el bosc al costat de casa i en 20 min marxa tot el neguit, i després tornes amb les idees més clares. També és un lloc on divertir-te té un cost zero, cada estació el bosc dóna fruits i si t’agrada, com a nosaltres, ho gaudeixes molt. L’únic que trobo a faltar a vegades, és poder improvisar un divendres, agafar la bicicleta i anar a fer un gelat.”

Tenir un hort té molts beneficis i s’aprèn moltíssim! L’Estela ens explica que: “Cada vegada hi ha més preocupació pel nostre benestar i el medi ambient. Sobretot actualment, amb els moviments zero waste i veganisme. Però si no coneixem els fonaments, que són: aprendre a preservar la terra que trepitgem, cuidar-la perquè sigui fèrtil i ens doni menjar sa, realment no podrem saber què és el millor pel medi ambient. A través d’un hort, sigui urbà o en una parcel·la, aprenem a fer allò que és vital per a nosaltres: menjar. Tornem a connectar amb la natura i les estacions. Gràcies a això, apreciem moltes coses que abans per a nosaltres eren fum.”

 

“Tota aquella persona que vulgui començar un petit hort, li aconsellaria que no es pressioni a voler-ho fer tot perfecte, de cop i volta. No és com ens han ensenyat al col·legi, aquí no hi ha errors només aprenentatge. Si realment ho desitja, que no ho pensi gaire i actuï. Encara que només sigui plantar quatre enciams, ja haurà fet el pas més important: començar.”

estela-delga-vidaverdi-entrevista-hydest-magazine

Així que ja ho saps, el més important és començar i endavant! Com també en la seva pròpia experiència com a emprenedora, en món de l’horticultura. Ens explica que quan comences et mirem com si estiguessis boja… perquè no és lo més habitual. A més a més,  l’horticultura no és una activitat que faci massa gent. Però cada vegada hi ha més interès. I de totes maneres, hi ha projectes amb idees que ningú havia fet abans i que són tot un èxit! Totalment d’acord Estela! S’han de perseguir els somnis i les il·lusions!

 

Si t’agrada la idea de començar un petit hort i de dur un estil de vida més sostenible, o d’aprendre coses sobre l’horticultura i la vida rural, no et perdis els consells de l’Estela a @vidaverdi!

hydest
Imatges i agraïments: Estela Delga de Vidaverdi

by Carla

No hi ha comentaris

Desa un comentari