Com començar a vestir sostenible

6 consells fàcils per vestir més sostenible

T’agradaria començar a vestir de manera més sostenible?

Doncs et volem ajudar! Et proposem 6 consells fàcils perquè el camí cap a la moda sloooow i una vida més eco-friendly et sigui més fàcil. Som-hi?

como-empezar-vestir-sostenible
Reformation sweater - made of 70% recycled cashmere. Image by Ref.

Però espera, espera… però perquè és tan important vestir de forma sostenible?

 

La moda és un món ple de bellesa, glamour, tendències, estil, etc. I ho és! Però darrere, també s’amaga una de les principals causes dels problemes mediambientals que patim i el Canvi Climàtic. 

Impactes de la moda en el medi ambient

 

La moda és la segona indústria més contaminant del planeta, i produeix el 10% de les emissions de CO₂ global, principal causant de l’escalfament global.

 

A més a més, cada vegada comprem més de pressa i més barat, sobretot degut al Fast Fashion (moda ràpida de baixa qualitat). Això, fa que es consumeixin els recursos naturals del planeta, més ràpid del que la Terra pot proporcionar.
També, els preus tan baixos de la roba, crea feines molt precàries, sobretot en països poc desenvolupats.

 

Per produir la roba, també es necessita molta energia i molta aigua, i a causa dels químics utilitzats, molta queda contaminada. L’ús de pesticides i químics en els conreus, com per exemple en els camps de cotó, fa que es destrueixin eco sistemes. També és un risc per la salut dels treballadors, i per la nostra, que després portarem els productes.

 

A més a més, també es produeixen molts residus, tant el procés de producció, com quan llencem les peces al contenidor, contaminat la terra i l’aigua (sobretot degut a peces de polièster i sintètiques). A Espanya, cada habitant compra almenys 2 peces de roba al mes, i d’aquestes, el 89% van a evocadors (sense reciclar-se). Imagina’t quin munt de residus generem!

Ser conscients del problema, ens ajuda a poder-hi fer alguna cosa. La principal és canviar els nostres hàbits de consum: Comprar menys, escollir bé i fer-ho durar. 

Aquí van doncs, 6 consells fàcils per començar a vestir de forma més sostenible: 

Consells per vestir més sostenible

1. Valorar el que ja tenim a l’armari: Atura’t un moment a observar el teu armari. Segur que tens peces que t’encanten i algunes d’amagades, amb les que podries fer noves combinacions. Tingues cura d’elles i repara les que es puguin arreglar.

Et recomanem organitzar-lo bé i tenir un armari càpsula. 

2. Intercanviar roba: amb les teves amigues, germanes, amb la teva mare, etc. Organitza un mini mercat d’intercanvi… donaràs una segona vida a la roba i a més a més, és molt divertit! 

3. Comprar allò que necessitem i ens agradi al 100%: Fer una llista del que ens fa falta ens ajudarà a veure clar el que realment necessitem. No comprar per impuls, o perquè està súper de moda i tothom ho porta. Sinó comprar allò que ens agradi a nosaltres i encaixi amb el nostre estil.

4. Anar a mercats i botigues de segona mà: Recorda, no hi ha res més sostenible que el que ja existeix. Així que pot ser tota una experiència i pots trobar-hi peces súper originals (i bé de preu!).

5. Escollir peces de qualitat i de proximitat: Comprar peces de qualitat, mirar les etiquetes i veure d’on venen, mirar els teixits, etc. Pots provar d’anar a petites botigues de la teva ciutat. Segur que trobes peces fetes de manera local i ètica.

El transport de la roba, també genera moltes emissions, per això, si comprem de proximitat, estarem ajudant al medi ambient. Ah i afavoriràs l’economia local! Et sona Glocally? Think globally act locally. 

6. Comprar peces de marques sostenibles: Dona suport a marques de moda sostenible, que respecten el medi ambient i les persones que fan els productes. Pot semblar difícil, molt car i que la roba no sigui tan maca… Però hi ha marques i peces maquíssimes que t’encantaran (i assequibles!).

T’animes a començar?  Estarem aquí per ajudar-te i inspirar-te, en el camí cap a un estil de vida més sostenible!

 

Carla Amat

No hi ha comentaris

Desa un comentari