Bucket list setembre

Com crear una Bucket List per començar un nou curs/etapa/mes

Setembre és el mes per exel·lència de començar i començar de nou: un nou curs, la tornada a la feina, la tornada a la rutina, les classes d’anglès o d’algun esport, nova temporada (hola tardor!), nous capítols de la sèrie que t’agrada… i amb aquests inicis també tenim nous propòsits i somnis.

 

El setembre és un mes per estar oberta, per provar, per viure noves aventures, per conèixer gent nova, per començar nous reptes, incorporar nous hàbits… També ho sents així?

setembre-hydest-magazine

A mi, quan comença el mes de setembre m’agrada agafar una llibreta i fer una Bucket list (llistat) de les coses que m’agradaria fer i provar aquest nou curs o propers mesos. Diuen que escriure les coses va molt bé per treure tot allò que portem dins, ordenar les idees i veure més clar i enfocar-nos en el que volem. Sempre intento incorporar alguns hàbits per dur una vida més sostenible i també per cuidar-me a mi mateixa. Te’n comparteixo alguns:

 

 • Anar més en transport públic o a peu en comptes d’agafar el cotxe. 
 • Comprar el màxim d’aliments a granel, de temporada i de proximitat
 • Quan s’acabi el sabó de rentar roba, comprar-lo a granel.
 • Esmorzars veggies: Fer-me cada matí un bon esmorzar saludable amb ingredients veggies.
 • Fer-me la llet vegetal per evitar comprar tetrabriks o envasos d’un sol ús.
 • Cuinar més! Fer-me un tupper per dinar saludable, equilibrat i nutritiu!
 • Fer yoga 2 cops a la setmana
 • Fer esport 3 dies a la setmana (caminar, classes online, anar en bici…)
 • Conèixer gent nova i fer activitats diferents!

T’animes a crear la teva pròpia Bucket list de setembre?

Aquí tens 3 senzills passos per crear la teva Bucket list de setembre. Pots fer-la de tot el curs o etapa, dels pròxims mesos (tardor) o només d’aquest mes. Comencem?

1. Brainstorming: pluja d’idees

 

Agafa una llibreta, un full de paper, el mòbil o l’ordinador i crea una llista amb el títol Bucket list setembre/tardor/curs. Bé ara abans d’escriure res fes-te aquestes preguntes (t’ajudaran a veure clar les teves metes)

 

 • Què m’agradaria fer aquest nou curs/etapa/mes? Pot ser qualsevol cosa: des de fer classes de yoga online o anar de cap de setmana a la muntanya a preparar un pastís de poma!
 • Quins hàbits vull incorporar a la meva vida?
 • Quines activitats / experiències t’agradaria fer o provar?
 • Com em vull sentir aquest nou curs/etapa/mes?
 • Què vull millorar?

2. Escriure el llistat

 

Quan ho tinguis clar, comença a escriure-les i fer el llistat. Pots fer quadradets tipus checkbox, per anar marcant el que vagis completant. Pots somiar i escriure tant com vulguis, però no posis coses molt difícils d’aconseguir o massa coses, ja que sinó, si no arribes a fer-les, podries desanimar-te i ser contraproduent. Aquest exercici ens ha de servir per motivar-nos no el contrari!

3. Agendar i organitzar les activitats/plans

 

Quan ja tinguis el teu llistat completat, intenta posar data a totes aquelles coses que puguis. Per exemple: apuntar-te a alguna classe, buscar receptes o apuntar-te a algun taller de cuina saludable, reservar-te 2 dies a la setmana per fer esport, etc. Sinó, ja sabem que van passant els dies… i no trobem mai el moment de fer allò que ens fa il·lusió o hem de fer. Si ho tens agendat és molt més fàcil. 

Al cap d’unes setmanes, mesos, o quan ho necessitis, torna a llegit la Bucket list de setembre. A part de marcar les coses que ja hagis pogut fer, això et servirà per tornar-te a inspirar i recordar aquelles coses que potser tenies oblidades i que tanta il·lusió et fan. Ei i és totalment normal no fer tot allò que ens agradaria o ens proposem. Ens passa a totes! Si encara en tens ganes ho pots provar el curs vinent, i sinó, segur que n’hauràs fet d’altres que t’han sorprès i en tens un bon record i experiència. I recorda enfocat sempre en lo positiu.

Carla Amat

No hi ha comentaris

Desa un comentari