Bàsics per una compra sense residus

Els nostres 6 bàsics per una compra sostenible

Aquest mes de juliol és el #juliolsenseplàstic però el més important, és agafar uns bons hàbits per tal de reduir residus i ajudar el planeta, durant tooot l’any.

 

Quan anem a comprar, hi ha moltes coses que podem fer, per tal de generar menys residus. Així que aquí tens, els nostres 6 bàsics per una compra sense residus. Recorda, el millor residu és el que no es genera!

1. Bosses de malla o reixeta per la fruita i la verdura: Són súper pràctiques! A més a més, també les pots fer servir per guardar-les, ja que al ser de malla transpiren. En trobaràs de diferents tipus: de cotó, de sintètiques, de yute… es tracta d’escollir les que et siguin més pràctiques. 

Bosses de malla de yute, sintètica i cotó.

2. Bosses de cotó per comprar a granel: Tingues unes quantes bossetes de diferents mides, per anar a comprar a granel. Són ideals per fruits secs, llavors, arròs, pasta, etc. Et recomano que siguin bosses de cotó orgànic, però qualsevol que tinguis per casa anirà bé! També pots provar de fer-les tu mateixa amb algun llençol o samarreta vella. Un cop a casa, millor treure els aliments de les bosses de cotó, i guardar-los en pots de vidre, ja que es conserven molt millor. També pots anar a comprar directament amb els pots de vidre. 

3. Pots de vidre: Per aliments o productes que taquen, com per exemple, les espècies o productes més humits (olives, iogurt, sabons, etc.). Pots reutilitzar pots de vidre de conserves d’aliments. Li treus l’etiqueta i llestos! A la botiga te’ls pesaran abans (per calcular el pes del pot) i després ja el podràs omplir. I com ja hem dit, també ens serviran per guardar-hi els aliments. 

4. Tuppers: Per anar a comprar llegum cuit, peix, formatge, carn, hamburgueses veggies, etc. Demana a la botiga que t’ho posin dins del teu tupper. Que no et faci vergonya, estaran encantats!

5. Bossa de cotó gran pel pa: Utilitza una bossa de cotó per anar a comprar el pa. Si si, com es feia abans. N’hi ha de moníssimes i de diferents mides: per pans de pagès, baguettes, panets, etc. Com per exemple, les bosses Verdonce. A més a més, el pa es conserva més fresc dins la bossa. 

Bossa pel pa de Verdonce

6. Bosses de tela grans: Porta sempre damunt un parell de bosses grans, tipus shopping bag o tote bag. Les pots utilitzar per anar a comprar (aliments, productes d’higiene, roba, etc.) o per portar-hi el que necessitis. Sempre va bé portar-ne al bolso! En trobaràs de molt maques i que combinin amb el teu estil, perquè es convertirà en una peça més del teu outfit.

bosses-reutilitzables-basics-compra-sense-residus-hydest-magazine

La majoria d’aliments els podem trobar a les fruiteries, botiges locals, botigues  de productes a granel i ecològics, etc. Però hi ha aliments que potser no trobem a granel. En aquest cas, evita els sobreenvasats i escull, si és possible, envasos que siguin de vidre (que després els podràs reutilitzar i fer servir per anar a comprar, o guardar-hi els aliments), biodegradables, de paper o cartó, alumini o plàstic 100% reciclable. Reutilitza’ls sempre que sigui possible, i recicla’ls al contenidor adequat! Plega’ls bé, perquè ocupin el mínim espai i separa els components. Per exemple, un pot de vidre: etiqueta al paper, tapa als envasos i vidre al vidre.

 

Realitzar una compra sense residus és possible, però de vegades, poden semblar masses coses, massa temps, o difícil… es tracta de començar pel que et sigui més pràctic i fàcil, al teu ritme i a poc a poc, anar incorporant nous hàbits. T’animo a començar, perquè la satisfacció de reduir residus i ajudar el planeta, en el nostre dia a dia, és molt guai! Ens expliques la teva experiència?

Carla Amat

No hi ha comentaris

Desa un comentari