5 tips sostenibles fàcils

Ajuda el planeta en el teu dia a dia

Noies, com ja sabem hem d’ajudar al planeta en els grans problemes mediambientals: la contaminació, l’excés de residus, els plàstics, les emissions de CO2, la contaminació de mars i oceans, la desforestació, la pèrdua de biodiversitat, l’escalfament global, el canvi climàtic… 

 

Sembla massa difícil i massa gran, però en els petits canvis i gestos que podem fer, hi ha la diferència per un món més sostenible.

 

Així doncs, aquí van 5 tips sostenibles fàcils que pots aplicar en el teu dia a dia per ajudar el planeta. 

5-tips-sostenibles-faciles-hydest-magazine

1. Comprar el que necessitem

De vegades, anem a comprar, i acabem amb més coses de les que necessitem, ja sigui quan anem a comprar roba, menjar, maquillatge, etc.

Organitzar i planificar el que hem de comprar, serà la solució, perquè no ens quedi roba sense utilizar a l’armari, o hàgim d’acabar llençant menjar. 

Sabies que es llencen el 30% dels aliments produïts al món? 

Amb tots aquests aliments es podria alimentar tota la població de la Terra! A més a més, per produir-los es necessita aigua, recursos naturals, energia, i també es generen molts residus, sobretot pels packagins i bosses dels productes. 

2. Utilitzar bosses reutilitzables

Si fem servir bosses reutilitzables evitarem fer servir bosses de plàstic. Portar sempre una shopping bag quan anem a comprar, o tenir-ne una de plegable sempre al bolso, ens anirà súper bé.

 

Quan anem a comprar la fruita o la verdura, també podem fer servir bosses de malla reutilitzables. Són molt pràctiques i no farem servir cap bossa de plàstic! Descobreix-les al post Fruit Shopping! 

 

I si podem comprar productes a granel, molt millor! Ja hi ha molt supers o petites botigues, que ofereixen poder comprar a granel amb les teves pròpies bosses de tela. 

compra-sostenible-hydest-magazine

3. Portar la teva ampolla d’aigua reutilitzable

Quan vàgis a la uni, a la feina, al gimnàs, d’escapada el cap de setmana, portant la teva ampolla d’aigua reutilitzable no hauràs de fer servir ampolles de plàstic. A més a més en trobaràs de súper maques.

I si ets de les que t’agrada portar el cafè take away, també trobaràs vasos termo súper chics.

consejos-sostenibles-hydest-magazine
Image from S'well

4. Comprar aliments de proximitat i de temporada

Quan comprem aliments de proximitat i de temporada es redueixen les emissions de CO2, ja que es necessita menys transport i també menys energia. La natura és sàvia, i ens dóna a cada temporada el que el cos necessita i a més a més, tindrà més sabor! 

5. Reciclar

Segurament ja forma part del teu dia a dia, però sobretot a casa, a la uni, a la feina, de viatge…recicla i anima els altres a què també ho facin. És molt important separa bé i reciclar bé, ja que s’estalvien molt recursos naturals, energia i ajuda a disminuir la contaminació. 

Així doncs, aquests són alguns tips sostenibles fàcils, que pots aplicar en el teu dia a dia per un món millor i més sostenible.

Small changes for a big change. T’hi apuntes?

Carla Amat

No hi ha comentaris

Desa un comentari